PostHBO.nl

Deze site helpt hbo’ers, academici en jonge professionals hun weg te vinden in het gevarieerde aanbod van Post HBO opleidingen. Permanente educatie als basis onder het continue opbouwen van kennis en vaardigheden. Hierdoor kunt u uw professionaliteit verder verdiepen en daarmee ook aanvullende carrièrekansen ontwikkelen.

In Nederland bestaat een zeer omvangrijk aanbod van vele duizenden bedrijfs- en beroepsopleidingen, gericht op de her-, na- en bijscholing voor allerlei sectoren op de arbeidsmarkt. Post HBO-opleidingen vormen daar een substantieel onderdeel van. Het zijn bedrijfs- en beroepsopleidingen voor afgestudeerden met minimaal een vooropleiding op HBO-niveau of voor mensen met een vergelijkbaar werk- en denkniveau op basis van opgedane werkervaring. Deze opleidingen worden zowel verzorgd door contractafdelingen van de reguliere hogescholen als door particuliere opleidingsinstituten. 

Aangezien iedere aanbieder in Nederland zijn opleidingen kan voorzien van het onbeschermde predikaat 'post HBO', is de kwaliteit voor de deelnemer vaak niet gegarandeerd. Daarnaast ontdekken afgestudeerden dat de in hun beleving zware opleiding, dikwijls bekroond met een instituutsdiploma, zelden geldt als arbeidsmarktkwalificerend, eenvoudigweg omdat werkgevers de waarde van de gevolgde opleiding moeilijk kunnen inschatten. De reputatie, of dikwijls louter de naamsbekendheid van het uitvoerende opleidingsinstituut is bepalend voor het vertrouwen in het niveau en de inhoud van de betreffende opleiding.

Lancering
Juli 2012
Doelgroep
Havo Afstudeerders en MBO (4)
Uniek bereik
15.000
Pageviews
36.000

www.posthbo.nl

  • Copyright © 2018 Educational Media | website powered by Taal&Digitaal